I anledningen af lodsernes 280-års jubilæum byder Aarhus Søfartsmuseum indenfor i Lodstårnet.

Aarhus Søfartsmuseum åbner dørene til lodstårnets to gamle værkstedslokaler. Lodstårnet på Pier 3 bliver i øjeblikket brugt som magasin for museets samling. Museet har nu valgt at omdanne stueetagen til et unikt showroom.

Aarhus Søfartsmuseum er dedikeret til at bevare og formidle Aarhus’ maritime kulturarv. Museet rummer en imponerende samling af maritime artefakter og historier fra byens rige søfartshistorie.

I de gamle værkstedslokaler kan man se to depotudstillinger

Vi fejrer at Aarhus Havns lodseri i år har 280-års jubilæum. Aarhus Havn fik sin første lods i 1743. Lodserne har været på Aarhus Havn lige siden da. I det første rum har museet samlet et udvalg af de opmagasinerede genstande, der deler lodsernes fortælling gennem 1743-2023. Her får man en enestående mulighed for at komme tæt på lodserne og lodstårnets historie. Med fremvisningen dykker museet ned i nogle af de særlige opgaver og oplevelser som lodserne har været igennem undervejs.

I det andet rum får gæster et indblik i nogle af museets særlige ældre genstande fra området ved Aarhus Havn. Lodstårnets magasin åbnes nemlig for alle interesserede, der kan gå på opdagelse i uniformer, skibsmodeller og –instrumenter, flag, dykkerudstyr, manuelt tågehorn, skibsklokke og skibsmodeller af Marselisborg og Kongeskibet og meget, meget mere.

Hvad: Reception og bogsalg i Lodstårnet. Den 1. december kl. 14-16

For fremvisning i 2024: kontakt daglig leder, Hans Schmidt-Nielsen, Telefon: +45 40501582. Email: aarhussoefartsmuseum@live.dk

For yderligere information, kontakt: Aarhus Søfartsmuseum, Kontaktperson: Annette Damgaard Hansen. Telefon: +45 60641816. Email: a.dam@suu.dk

Lodstårnet

Foto: Hans Schmidt-Nielsen

Marselisborg

Foto: Michael Boe Laigaard

Foto: Hans Schmidt-Nielsen

Foto: Michael Boe Laigaard

Åbningstider

På grund af fugt og skimmel flytter vi netop nu en del af vores mest udsatte genstande i depot.

Det betyder, at vi lige for tiden ikke har fast åbningstid. Der er dog stadigvæk udstillinger i containerne, som kan besøges efter aftale med museets daglige leder, historiker Hans Schmidt-Nielsen, der er en eminent fortæller.

Museet kan besøges ved at kontakte Hans Schmidt-Nielsen på telefon 40501582 aarhussoefartsmuseum(snabel-a)live.dk

Rundvisning efter aftale

50 kr. pr. person

400 kr. for grupper over 10 personer

Vejen til museet: Tag bus nr. 23. Stå af bussen ved Dagmar Petersens Gade (stoppestedet efter Østbanetorvet). Herfra kan man se museets 14 containere og hegnet, som omgiver dem på Pier 3.

NYT NAVN

Museet har skiftet navn fra Aarhus Søfarts Museum til Aarhus Søfartsmuseum