Aktuelle udstillinger 

Den 13. oktober 2020 åbnedes udstillingen "Søens Folk i Krig og Fred" - delt op i forskellige kamre fra forskellige besætningsmedlemmer. Udstillingen rummer emner fra begge verdenskrige, men også mere fredelige tider til søs. Se lidt mere på Opslagstavlen (13. oktober 2020).

Et tema, som har rødder i alle museets containere, er "Med Snesejler fra Aarhus Havn til bangkok og retur".

Udstillingem "Skibsproviantering" åbnede den 6. maj 2019. Et eksempel på, hvilke varer man fandt i forretningen Sophus E. Johnsen & Co: proviant, udstyr, tovværk og meget andet. Man bliver inviteret ind i den lille hyggekrog, hvor mange kaptajner og andre søfarende har nydt en genstand og fortalt sø(røver)historier i tusindvis.

Udstillimngen "Modeller og Værft" viser et væld af modeller. Ikke kun de enkelte skibes historier er interessante, det er også det brede udvalg af skibstyper, som er repræsenteret i denne udstilling.

"Søens Folk" præsenterer netop - søens folk. Her får man indtryk af, hvordan det før i tiden var at være skipper, styrmand, maskinmester, hovmester, matros, dæksdreng...

Museet overtog en stor samling litteratur fra "Søfartens Bibliotek". Her er værker om alt indenfor søfart, både den kommercielle og den med krudt og kugler. Der er tidsskrifter og årbøger i stor mængde - alt i alt basis for at udvide sin viden og skibe, havne, værfter.

Hos "Kontorchefen" opbevares ligeledes en stor mængde blade, dokumenter og udklip - og mere kommer til hele tiden.

"Værktøj, tømrer, el- og malershop" er et el-dorado for enhver handyman.

"Snesejler II" viser kaptajn Kristian Kielsholm Madsens arbejdsværelse med billeder, plancher, tegninger og tusind andre spændende ting fra et langt liv under Ø.K.'s splitflag. I samme container findes "Kahytten", et flot og spændende mødelokale fra firmaet Franck & Tobiesen A/S - indrettet med smukke lamper, buster og billeder.

Billedgalleriet i samlingen "Aros To" er værd at fordybe sig i. Her er billeder og ikke mindst spændende malerier - store og små - ikke kun fra Aarhus, men fra den store verden og de blå oceaner.

I "Aarhus på Søkortet" findes talrige søkort over Aarhusbugten samt andre store havne og have.

Et besøg i "Mosquito Bar" giver mulighed for at studere cirka 200 fotografier af danske handelsskibe. Fotografierne er doneret af Restaurant Broen i Korsør. Her var der i mange år tradition for, at en sømand efter sin afmønstring afleverede et billede af det skib, han netop var afmønstret. Billeder blev hængt på på væggen i restauranten - men nu hænger de altså hos os. Mosquito Bar benyttes endvidere af de frivillige, men også til en tår kaffe - eller hvad man ellers har aftalt med de mange grupper af besøgende, som besøger Aarhus Søfarts Museum.

Trods den umiddelbart trange plads er der masser at se, og der er altid grundlag for en gos historie - sand eller løwn.

Billederne giver et lille indtryk af de udstillede effekter, men det allerbedste er altid at kigge ind en tirsdag, hvor besætningen er om bord fra klokken 13 og klokken 16 - eller efter aftale på telefon 2349 0230 eller på mail: kns(snabel-a)oncable.dk

Skibsmodeller

Skibsmodeller

Fra "Kahytten"

Fra "Kahytten"

Fra "Kahytten"

Model af kulterminalen, Aarhus Havn

Typiske gæster fra 1970erne og 1980erne

Skibsproviantering

Skibsproviantering

Aarhus Havn på Søkortet

Aarhus Havn på Søkortet

En del af de mange billeder i Mosquito Bar

Gæster i Mosquito Bar

Masser af skønne malerier

Aarhus på Søkortet