Aktuelle udstillinger forår 2017

Aarhus Søfarts Museum har åbnet nye permanente udstillinger:
 
 – Aarhus Havn på Søkortet –  Møbler, søkort, malerier og andre effekter fra mæglerfirmaet Rasmus Christensens kontor i Pakhus 27 og Havnemesterens kontor med planer, malerier og tegninger m.m., der viser Aarhus havns udvikling fra åhavn til storhavn. I tidens løb har Aarhus Søfarts Museum modtaget mange effekter fra Aarhus Havn. Senest i forbindelse med Aarhus Havns flytning til det nye Havnecenter på Vandvejen. En stor del af udstillingen kommer fra disse donationer.  I centrum er en meget flot model af Skovbåden "Marselisborg", bygget af Poul Gregersen, Frederikshavn. 
 
Samtidig er første del af Aarhus Søfarts Museums Billedgalleri ”Aros To”, opkaldt efter bugserbåden af samme navn, åbnet. Her vises en del af de mange malerier, tegninger og skibsbilleder, som Aarhus Søfarts Museums venner i tidens løb har doneret museet. Det er gjort med den forventning, at billederne dermed bliver til glæde for mange andre. Det sker nu.  

 
Åbningen  blev på behørig vis søsat af et stort og interesseret internationalt selskab fra norske-båten "Nordstjernen" under krydstogtskibets anløb af Aarhus Havn forleden. 
 
Aarhus Søfarts Museum er fuldt lastet med gode beretninger fra de syv have. Aarhus Havn fylder i sagens natur en stor del på hylder og i skabe. Ikke mindst derfor er det med stolthed, at Aarhus Søfarts Museum nu kan tilbyde publikum endnu to containere fulde af ”gode historier”. Bl.a. et maleri af KELL – K – 78, fra salig havnedirektør A. Damkjærs private samling. 
 
Aarhus Søfarts Museum håber, at denne udstilling vil være af særlig interesse for ”Det blå Aarhus” samt for alle andre med relationer til – og interesse for - Aarhus havn og for skibsfart.

Der er gratis adgang hver tirsdag fra kl. 13 til kl. 16. 
På andre dage er der åbent for selskaber efter aftale.
 
Henvendelse for yderligere oplysninger e-mail: kns(snabel-a)oncable.dk eller tlf.: 2349 0230

Her et par smagsprøver fra udstillingerne:

Aarhus Søfarts Museum

Aarhus Havn på Søkortet

Havnemesterens kontor

Kattegat

Model af turbåden "Marselisborg"

Skibsmægler Rasmus Christensens kontor

Galleri "Aros To"

Svundne tiders skibsanløb