Udlån til Aarhus Øje/Ligthhouse

Den 1. december 2023 åbnede Ligthouse på Aarhus Ø for det, man kalder Aarhus Øje. Aarhus Søfartsmuseum, har i den forbindelse udlånt enkelte effekter til Aarhus Øje.

I entréen står et børneskib kaldet Springeren Aarhus. De to indbyggede koøjer på hver sin side af båden, er udlånt af Aarhus Søfartsmuseum.

Aarhus Øje består blandt andet af udstillingen Byen og Bugten, som ligger under vandet. På udstillingen kan man opleve Aarhusbugten fra da landskabet formede sig under den sidste istid, til Aarhus blev en vigtig handelsby i vikingetiden og helt til i dag, hvor byen er rig på både natur og kultur og med mange arkitektoniske vartegn.

Aarhus Søfartsmuseum har stillet et koøje og en kuffert til rådighed, der begge fungerer som ”montre” for nogle af fortællingerne i udstillingen. Folket bag Aarhus Øje har renoveret kufferten for skimmel. Således fik vi reddet kufferten.

I toppen af Aarhus Øje kan man opleve udsigten over Aarhus i 142 meters højde. På denne etage ved Bavn Restaurant står en fresnellinse - som er en optisk linse, der er opkaldt efter Augustin-Jean Fresnel, og som har fungeret i et af havnens fyrtårne. Fresnellinsen er udlånt af Aarhus Søfartsmuseum.

Udlånet er kvitteret med en tekst, der beskriver, at man kan støtte museet via MobilPay.

 

Aarhus Øje

Springeren Aarhus - Aarhus Øje

Springeren Aarhus - en lille legebåd med et koøje på hverside, som er udlånt af Aarhus Søfartsmuseum

Aarhus Øje

Koøje - udstillingen Byen og Bugten, Aarhus Øje

Koøje udlånt til udstillingen Byen og Bugten - Aarhus Øje/Ligthouse

Aarhus Øje

Kuffert - udstillingen Byen og Bugten, Aarhus Øje

Kuffert udlånt til udstillingen Byen og Bugten - Aarhus Øje/Ligthouse - af Aarhus Søfartsmuseum. Kufferten er renoveret af folkenebag Aarhus Øje.

Aarhus Øje

Fresnellinsen - udstillingen Byen og Bugten, Aarhus Øje

Fresnellinsen - en optisk linse, der er opkaldt efter Augustin-Jean Fresnel, og som har fungeret i et af havnens fyrtårne. Fresnellinsen er udlånt af Aarhus Søfartsmuseum.

 

 

Udlån til Vor Frue Kirke

Maj 2013.

Ifølge oplysninger har der ikke været et kirkeskib i Vor Frue Kirke i Aarhus de sidste 200 år. Aarhus Søfartsmuseum udlånte og ophængt derfor en flot model af Skoleskibet Danmark ved Palle Blem. Ophængningen fandt sted ved Palle og Carl Erik Corneliussen.

Vor Frue Kirke

Vor frue Kirke

Palle Bleem - opsætning af Skoleskibet Danmark i Vor Frue Kirke.

Vor Frue Kirke

Skoleskibet Danmark

Skibet er udlånt af Aarhus Søfartsmuseum til Vor Frue Kirke.