Bogshoppen

Vi arbejder på at få Bogshoppen op at stå igen, men foreløbig har vi et par spændende titler til salg.

Nyudgivelsen "Med Splitflag og Højagtelse" kan nu købes i Bogshoppen.

Syv tidligere ansatte ved ØK har sammen med en museumsinspektør skrevet otte fortællinger om livet og dannelsen på et ØK skib i 1960'erne. I bogen beskrives skibsverdenens hierarki set fra bunden med drengenes blik, fra mellemdækket set med officerernes blik samt fra broen set med kaptajnens blik. 

Læs om bjergning af storsejl under voldsom orkan, mødet med den magiske duft af Østen, fodring af kølsvin og vanding af kompasrosen, at være pige på et skib mellem 38 friske sømænd, hvad sangen om Mandalay førte til, at falde i staver over delfinerne og flyvefiskenes kapløb med skibet samt en tandudtrækning i skruestik. 

Bogens titel kommer af to karakteristiske ting ved ØK: De viste splitflag, og alle skrivelser blev underskrevet ”Med højagtelse”. Retten til at vise splitflag blev tildelt ØK som særlig honnør af Kong Christian IX den 15. februar 1898 som anerkendelse for etablering af den regelmæssige rutefart mellem Europa og Det Fjerne Østen. Tilladelsen gjaldt kun for ”ØK´s i oversøisk Fart gående Skibe”, men i slutningen af 1920´erne blev tilladelsen udvidet til også at omfatte ØK´s kontorbygninger.

Redigeret af Poul Grosen Rasmussen. 168 sider, 17x24 cm, illustreret. Pris 195 kroner.

 

Med Splitflag og Højagtelse

Bogens indhold

Bogens forord

Bogen kan som nævnt købes om bord i Aarhus Søfarts Museum til samme pris

Den flotte plakat, som er bogens forside, er også at se om bord i Aarhus Søfarts Museum

Bogen "Drengen og drømmen" af Flemming Alrune sælger vi for kr. 189,95.

Bogen kan købes på museets containerterminal på Pier 3 (Hveensgade), tæt på Pakhus 77 i åbningstiden hver tirsdag fra kl. 13 til kl. 16

Drengen og drømmen

Forsiden

Drengen og drømmen

Lidt om bogen

Drengen og drømmen

Uddrag af "Drengen og drømmen"