Bogshoppen

27.02.2019: Nyt i Bogshoppen
                  Henning Pedersen: "En streg i vandet"

En streg i vandet

25.02.2018: Nyt i Bogshoppen

Til salg har vi nu Anne Stegmann Folting Haases bog "Søhesten - en rejse på havet". Den kan læses
 - med stor fornøjelse.

Skrevet til børn er den - i øjenhøjde med børn - med god pædagogisk sans og uden "sødsuppe-romantik".

En rigtig god og oplysende bog om - netop - en rejse på havet, skrevet af Anne, som hun selv oplevede at være med sin far ude at sejle. Vi kan kun anbefale den. 

Den er til salg for en "hund": 100,- kr, såfremt man selv henter den om bord på Aarhus Søfarts Museum, Hveensgade, Pier 3, Aarhus Havn.

Januar 2018: Vi arbejder på at kunne præsentere Bogshoppen igen og er foreløbig klar til at præsentere et bredt udvalg af bøgerne "Maritim Kontakt". med mange spændende emner. Om kort tid kan vi præsentere endnu flere bøger til salg.

Her viser vi nogle af forsiderne. På prislisten kan du se lidt mere om, hvad hver bog indeholder. Du er velkommen til at se nærmere på varen om bord i Aarhus Søfarts Museum, der er ingen købetvang.

Se prislisten her

Maritim Kontakt nr. 3

Maritim Kontakt nr. 5

Maritim Kontakt nr. 7

Maritim Kontakt nr. 10

Maritim Kontakt nr. 12

Maritim Kontakt nr. 18

Maritim Kontakt nr. 20

Maritim Kontakt nr. 24

Maritim Kontakt nr. 33

Nyudgivelsen "Med Splitflag og Højagtelse" kan nu købes i Bogshoppen.

Syv tidligere ansatte ved ØK har sammen med en museumsinspektør skrevet otte fortællinger om livet og dannelsen på et ØK skib i 1960'erne. I bogen beskrives skibsverdenens hierarki set fra bunden med drengenes blik, fra mellemdækket set med officerernes blik samt fra broen set med kaptajnens blik. 

Læs om bjergning af storsejl under voldsom orkan, mødet med den magiske duft af Østen, fodring af kølsvin og vanding af kompasrosen, at være pige på et skib mellem 38 friske sømænd, hvad sangen om Mandalay førte til, at falde i staver over delfinerne og flyvefiskenes kapløb med skibet samt en tandudtrækning i skruestik. 

Bogens titel kommer af to karakteristiske ting ved ØK: De viste splitflag, og alle skrivelser blev underskrevet ”Med højagtelse”. Retten til at vise splitflag blev tildelt ØK som særlig honnør af Kong Christian IX den 15. februar 1898 som anerkendelse for etablering af den regelmæssige rutefart mellem Europa og Det Fjerne Østen. Tilladelsen gjaldt kun for ”ØK´s i oversøisk Fart gående Skibe”, men i slutningen af 1920´erne blev tilladelsen udvidet til også at omfatte ØK´s kontorbygninger.

Redigeret af Poul Grosen Rasmussen. 168 sider, 17x24 cm, illustreret. Pris 195 kroner.

 

Med Splitflag og Højagtelse

Bogens indhold

Bogens forord

Bogen kan som nævnt købes om bord i Aarhus Søfarts Museum til samme pris

Den flotte plakat, som er bogens forside, er også at se om bord i Aarhus Søfarts Museum